,

een alchemist

Het maken van een cyanotype is een alchemistisch proces. Als een alchemist meng ik, in het donker vd doka, 2 preparaten die bij elkaar gevoegd en op het papier aangebracht een lichtgevoelige laag vormen. Op mijn atelier rangschik ik uitgesneden papercuts en organisch materiaal tot een compositie. Snel maar voorzichtig daal ik de trap af en leg het papier in het zonlicht. Ik loop omhoog en denk na over de volgende. Na 5 minuten haal ik het belichte papier op, schud papercuts en planten er vanaf, spoel het papier uit en hang het in het donker van de doka te drogen.

Kortom: Cyanotype is een alchemistisch proces, een druktechniek waarbij ik in het donker begin, naar het licht loopt om vervolgens weer in het donker af te wachten voordat ik het kunstwerk aan het licht kan brengen. In dit geval maak ik een cyanotype (blauwdruk) met de drie inspiratie woorden waarmee ik me identificeer als kunstenaar. Verwondering, verbinding, verbeelding.

Bij bij erg zonnig weer voel ik kriebels voor het maken van cyanotypes en dan een middag lang, voel ik me een achemist.

Lees de blog over het thema Ontmoeting en de grafiekmanifestatie Grafein 22

.

#creatiekracht #verbeeldingskracht #inspiratie #transformatie #tekenkunst #ellenfaber

BeantwoordenDoorsturen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *