, ,

het levenspad

Nieuwsgierig geworden door mijn verhaal was hij na afloop van het interview naar de tekeningen gelopen. En deze (met de weglopende vrouw) had hem het meest getroffen, ook vanwege de titel: ‘bevrijd van het verleden’. Ik vroeg hem wat hem raakte. Hij vertelde dat hij zich in een rouwfase bevond, nu zijn vrouw net opgenomen was in een verpleeghuis.

Ik vroeg hem: ‘Wat doet het met u?’ Hier staande bij het beeld van Maria Magdalena en de tekeningen. Hij zei: ‘Ik ontdek dat ik mijn zachte kracht mag aanspreken’. Dat had hij wat verwaarloosd, het leek eerder  niet nodig. Maar nu ontdekte hij dat het altijd al in hem had gezeten.

Hij stond aandachtig te kijken naar de tekening met de wegrennende vrouw. Ik liet hem even en toen reikte ik hem het bijbehorende gedicht aan met de woorden: ‘Deze woorden horen  erbij. Ik schreef ze na het afronden van deze serie tekeningen’. Hij las het en bedankte me. Toen ik hem vroeg wat hij zag of wat hem raakte in deze tekening vertelde hij : ‘Wat je vertelde tijdens het interview  heeft me getroffen. Het is zo een  persoonlijk verhaal’

Hij was naar onze cultureel spirituele middag meegenomen door een vriendin. Bij aankomst werden ze door de klankschaal uitgenodigd om plaats te nemen voor het interview/ kunstenaarsgesprek. De kunstwerken had hij dus nog niet gezien. Hij vond het een fijne middag met het kunstenaarsgesprek en muziek. 

Ik vroeg nog of hij een manier van expressie had. En dat was zo. Door zijn beroep had hij schrijfervaring maar nu mag het anders. Minder vanuit zijn hoofd, meer verbonden met zijn gevoel.

Dankbaar voor deze ontmoeting namen we afscheid. Elk vervolgen we ons eigen levenspad maar we zijn verbonden in dit mooie deelmoment.

mei 2024

#tekenvanleven #verbinding #tekentaal #creatiekracht #ellenfaberart #deelmoment

#interview

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *