Hoe zou je het vinden als er  speciaal voor jou een  kunstwerk wordt gemaakt, eentje die een bepaalde levensfase verbeeld of een speciaal moment?

  • als je op de overgang staat naar een nieuwe levensfase…
  • als je een periode wilt afronden die misschien zwaar of verdrietig voor je was…
  • als je jezelf wilt herinneren aan een nieuw inzicht wat je hebt opgedaan..
  • als je levendig wilt houden wie of wat je werkelijk bent…
  • als je wilt vieren waar je trots op bent…

Het filmpje verbeeldt het klant contact tussen opdrachtgever en kunstenaar:
Een ontmoeting, verbinding, vertrouwen, gesprek, verbeelding van jouw verlangen, geschenk per post, aandenken aan de muur.

Werkwijze:
Na de ontmoeting en een persoonlijk gesprek  (van een uur) op het atelier ga ik aan de slag om een mooi kunstwerk voor jou te maken. Een handgesneden kunstwerk van papier 30×30 cm. Ik stuur het per post naar je toe.
Levertijd 2 weken, prijs vanaf 500,- excl. verzendkosten.

WAT KAN IK JOU BIEDEN? Ik kan voor jou een kunstwerk maken waarbij ik jouw essentie verbeeld. Dit gebeurt intuïtief, het is een vorm van afstemmen op jou n.a.v een gesprek wat we ervoor gehad hebben. Het kunstwerk  is als een spiegel die reflecteert wat essentieel voor je is, iets waarnaar je verlangt. Het verbind je met wat je je wilt herinneren. Het is als een koestering na een stressvolle dag.

Want je bent een doorzetter, je hebt het een en ander meegemaakt in je leven. Er waren verdrietige en mooie momenten. En met alle drukte in en om je heen vind je het moeilijk om jezelf rustmomenten te geven. Daarom dit geschenk aan jezelf. Een reminder….

VOORBEELDEN VAN handgesneden PAPIERKUNST VOOR EEN SPECIALE GELEGENHEID OF PERSOON

papercut Heilig huisje, 75 x 100 cm       papercut, heilig huisje, 75 x 100 cm

Stel: Je woont in een huis gelegen aan een klein straatje met uitzicht op een blinde muur. Jarenlang erger je je aan deze muur. Dan ontmoet je Ellen Faber. Zij maakt een mooi kunstwerk voor het raam. Elk moment dat je uit het raam kijkt word je herinnert aan wat werkelijk waarde voor jou heeft. Dat heeft Ellen voor jou verbeeld!

Het werkt ook van buiten naar binnen toe. Als je buiten aan komt lopen wordt je als voorbijganger én als bewoner meteen blij (of geraakt) als je de prachtige kunstwerken voor het raam ziet hangen.

Bovenstaande  foto’s worden gepresenteerd tijdens het kunstproject Heilige Huisjes in Amersfoort. Iets soortgelijks is te maken voor jouw raam, in opdracht.

 Stel: Je geliefde man gaat promoveren en op een bepaalde datum  zijn proefschrift verdedigen aan de universiteit. Je voelt je trots en je wilt hem verrassen met een persoonlijk geschenk. Een aandenken dat herinnert aan deze speciale gelegenheid.

Gelukkig ken je een kunstenaar. Je neemt contact op en hoera ze kan tijd voor je vrij maken om op korte termijn iets moois en persoonlijks voor deze gelegenheid  te maken.

In de houten doos komen de officiële gegevens  zoals naam, datum & gelegenheid, daar bovenuit is een hand (uitvouwbaar) die een mobiele vasthoudt  met de thema woorden van het proefschrift. Dit alles is uitgesneden uit papier.

ps.: Het geschenk werd erg gewaardeerd door de ontvanger.

Stel: Je komt de huiskamer in en direct valt je oog op een fijnzinnig gemaakte papercut.  Op dat moment word je herinnerd aan wat voor jou van wezenlijk belang  is.
Deze papercut hangt direct zichtbaar in míjn huiskamer. Geïnspireerd op het verhaal van Tobias en de engel vertelt dit kunstwerk me dat ik niet alleen ben, waar ik ook ga. Het herinnert me aan mijn goddelijke metgezel.

Vriendschapsgeschenken

Een geschenk voor een jarige.
Een medaillon met bloemen, vogels & tekst uitgesneden uit rijstpapier.

Stel je hebt al jaren een relatie met iemand. Er zijn momenten dat je je afvraagt of je met elkaar door wilt gaan…. Tijdens de kunstkijkroute werd ik aangesproken door een stel. Zij wilden het moment van opnieuw ja tegen elkaar zeggen markeren met een kunstwerk. Na een persoonlijk gesprek met hun maakte ik dit ontwerp. Een grote tekening waarbij ik hun profiel in een simpele lijn met  inkt tekende. Ze kijken elkaar aan. Daartussenin de woorden: ik zie jou. Alles in een vloeiende doorlopende lijn met elkaar verbonden.

Het moment van opleveren vond ik spannend, wat vinden ze ervan? Maar beiden waren verrast , ze herkenden echt hun geliefde in de tekening.

In opdracht gemaakt , ter bevestiging van de relatie. Het kunstwerk hangt boven hun bed.

Ik ben geïnteresseerd in het laten maken van een persoonlijk kunstwerk voor een speciale gelegenheid.