IN OPDRACHT ONTWORPEN KUNSTWERK DIE EEN LEVENSFASE OF SPECIAAL MOMENT VERBEELDT

  •  in opdracht: laat jouw speciale levensmoment verbeelden
  • als je op de overgang staat naar een nieuwe levensfase…
  • als je een periode wilt afronden die misschien zwaar of verdrietig voor je was…
  • als je jezelf wilt herinneren aan een nieuw inzicht wat je hebt opgedaan..
  • als je levendig wilt houden wie of wat je werkelijk bent…
  • als je wilt vieren waar je trots op bent…
  • zie portfolio

WAT KAN IK JOU BIEDEN?

Ik kan voor jou een kunstwerk maken waarbij ik jouw essentie verbeeld. Dit gebeurt intuïtief, het is een vorm van afstemmen op jou n.a.v een gesprek wat we ervoor gehad hebben. Het kunstwerk  is als een spiegel die reflecteert wat essentieel voor je is, iets waarnaar je verlangt. Het verbindt je met wat je je wilt herinneren. Het is als een koestering na een stressvolle dag. In opdracht verbeeld ik jouw speciale moment.

Want je bent een doorzetter, je hebt het een en ander meegemaakt in je leven. Er waren verdrietige en mooie momenten. En met alle drukte in en om je heen vind je het moeilijk om jezelf rustmomenten te geven. Daarom dit geschenk aan jezelf. Een reminder…. zie portfolio

IN OPDRACHT

IN OPDRACHT ONTWORPEN illustratie bij de campagne #ikmaakcultuur en #fairpractice van de Kunstenbond (de vakbond voor kunstenaars en creatieven). Het uitgangspunt is : Samen staan we sterk. Dit geldt zeker in tijden van crisis. Door het coronavirus en de maatregelen voor de samenleving (zoals thuiswerken en anderhalvemeter afstand houden) verliezen veel zzp-ers, vooral in de culturele sector hun inkomen.

OPDRACHTFORMULERING DOOR KUNSTENBOND

De opdrachtformulering was: ontwerp een sterk beeld voor deze campagne van de kunstenbond. Het moet een eenvoudig beeld zijn met niet teveel details, iets wat overeind blijft staan op sociale media, ook in verkleinde vorm. Ik sneed deze vuist (als papercut) uit rood papier met een mesje.

IN OPDRACHT ONTWORPEN: TEKENINGEN VOOR EEN KAARTSET VOOR JOUW BEROEP

INSPIRATIE KAARTEN , de verbeelding aan het woord.

Laat het kaartje tot je spreken tijdens een inkeer moment. Bij de Ruimtevieringen werden de 10 getekende sleutelwoorden m.b.t. bidden als werkvorm gebruikt. De kaartenset: Bidden  Betekent heb ik daarna laten drukken voor gebruik thuis. Een setje bestaat uit 10 tekeningen met woorden  in een metalen doosje, dit is te koop voor 14,- euro.

VOORBEELDEN VAN handgesneden PAPIERKUNST VOOR EEN SPECIALE GELEGENHEID OF PERSOON

papercut, heilig huisje, 75 x 100 cm

Stel: Je woont in een huis gelegen aan een klein straatje met uitzicht op een blinde muur. Jarenlang erger je je aan deze muur. Dan ontmoet je Ellen Faber. Zij maakt een mooi kunstwerk voor het raam. Elk moment dat je uit het raam kijkt word je herinnerd aan wat werkelijk waarde voor jou heeft. Dat heeft Ellen voor jou verbeeld!

Het werkt ook van buiten naar binnen toe. Als je buiten aan komt lopen wordt je als voorbijganger én als bewoner meteen blij (of geraakt) als je de prachtige kunstwerken voor het raam ziet hangen.

Iets soortgelijks is te maken voor jouw raam, in opdracht.

zie portfolio

Een Engel aan mijn tafel‘, is een idee wat me inspireert bij het maken van mijn papercuts. Ik maak engelen als een bewaarder, een helper, een gids.

Op jouw verzoek kan ik een engel voor jouw raam maken. Hoe zou je het vinden als er een beschermengel voor je raam hangt?

zie portfolio

 Stel: Je geliefde man gaat promoveren en op een bepaalde datum  zijn proefschrift verdedigen aan de universiteit. Je voelt je trots en je wilt hem verrassen met een persoonlijk geschenk. Een aandenken dat herinnert aan deze speciale gelegenheid.

Gelukkig ken je een kunstenaar. Je neemt contact op en hoera ze kan tijd voor je vrij maken om op korte termijn iets moois en persoonlijks voor deze gelegenheid  te maken.

In de houten doos komen de officiële gegevens  zoals naam, datum & gelegenheid, daar bovenuit is een hand (uitvouwbaar) die een mobiele vasthoudt  met de thema woorden van het proefschrift. Dit alles is uitgesneden uit papier.

ps.: Het geschenk werd erg gewaardeerd door de ontvanger.

zie portfolio

Stel je hebt al jaren een relatie met iemand. Er zijn momenten dat je je afvraagt of je met elkaar door wilt gaan…. Tijdens de kunstkijkroute werd ik aangesproken door een stel. Zij wilden het moment van opnieuw ja tegen elkaar zeggen markeren met een kunstwerk. Na een persoonlijk gesprek met hun maakte ik dit ontwerp. Een grote tekening waarbij ik hun profiel in een simpele lijn met  inkt tekende. Ze kijken elkaar aan. Daartussenin de woorden: ik zie jou. Alles in een vloeiende doorlopende lijn met elkaar verbonden.

Het moment van opleveren vond ik spannend, wat vinden ze ervan? Maar beiden waren verrast , ze herkenden echt hun geliefde in de tekening.

In opdracht gemaakt , ter bevestiging van de relatie. Het kunstwerk hangt boven hun bed.

zie tekeningen bij portfolio

Vriendschapsgeschenken

Een geschenk voor een jarige.
Een medaillon met bloemen, vogels & tekst uitgesneden uit rijstpapier.

zie papercuts bij portfolio

zie papercuts bij portfolio

Ik ben geïnteresseerd in het laten maken van een persoonlijk kunstwerk voor een speciale gelegenheid.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.