,

bevrijd van mijn verleden

‘Bevrijd van mijn verleden’, is de titel van een tekening die ik 5 mei tentoonstel in Amersfoort. Hoe zou het zijn om volledig mijn hart te volgen en alle beperkingen los te laten? Bevrijd van de angsten die ik heb uitgestaan, de slapeloze nachten, bevrijd van de gedachten en de gebeurtenissen in het verleden die me pijn hebben gedaan. Hoe zou het zijn als ik die allemaal achter me zou kunnen laten? Als dit niet als een donkere wolk achter me aan zweeft, onlosmakelijk verbonden met mijn denkhoofd?

In de Xaferiuskerk toon ik 2 tekeningen uit de serie; ‘Bevrijd van mijn verleden’, aangevuld met een nieuwe kleurpotloodtekening. Deze gaat, net als de laatste uit de eerdere serie over ‘loslaten’.
Hoe zou het zijn om volledig je hart te volgen en alle beperkingen los te laten?

Het levenspad van een vrouw .

Bevrijd van mijn verleden, luister ik naar de taal van mijn hart, die me vertelt
– alleen hoorbaar voor gespitste oren –  hoe liefdevol, vol overgave,
ik mag zijn in dit moment, de Levende Adem, de oorverdovende stilte van
mijn Zijn, het kloppende hart, waarin het Al verblijft
.

Leap of faith!

Dit is het moment. Ik sta op de scheidslijn tussen weten en niet weten.

Ik  Adem in en stap voorwaarts over de rand van het bestaande
het onbekende tegemoet en dan maak ik vaart…..

Mijn armen wijd, mijn hart open, zo zorgeloos licht. Ik voel me licht, 
 ik adem het leven. Ik herinner me deze lichte staat, ik ben licht! 

 

Lichtkracht

De wind tilt me op en bevrijd me van de aardse zwaarte.
Ik word gedragen op de Adem van liefde. Ik BEN in dit moment!

Ik nodig je uit voor een meditatief moment onder het beeld van Maria Magdalena op 5 mei om 13 uur.
Wat zie jij? Wat voel je, wat herken je?

Het creatieve proces is als  een rite de passage. Het levenspad lopen waarop gevoelens omhoog komen, erkent en getransformeerd kunnen worden. Verlangens en gevoelens heb ik symbolisch vastgelegd in een serie tekeningen en met Oost Indische inkt ’tevoorschijn’geroepen.. Hierbij werd ik geinspireerd door de figuur Maria Magdalena en wat er omhoog kwam in associatie met haar.  Lees het blog: rite de passage

wanneer: Zondagmiddag 5 mei van 13-15 uur cultureel/spirituele bijeenkomst

wat: Een expositie en een kunstenaarsgesprek met Ellen Faber en 2 anderen+  bezinningsconcert 

waar: Xaferiuskerk ‘tZand 29, Amersfoort

welkom: 5-5-2024 Ontmoet me bij het beeld van Maria Magdalena om 13 uur.

te zien: In de maand mei op zaterdagmiddag van 12-16 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *