,

mijn eigenheid spreekt

Mijn eigenheid spreekt haar aan en ze nodigt me uit om te komen exposeren  en voor een kunstenaarsgesprek. Een gesprek over het creatieve proces en een zinvol leven.

Nicolette heeft het begrip Lenteren als thema voor de expositie gekozen. ( lenteren als deel van het creatieve proces).

Ik voel in wat voor kunst van mij daarbij past. Mijn bomentekeningen serie vul ik aan met nieuwe tekeningen die voor mij gevoelsmatig heel dicht bij lenteren zitten, nl. op de overgang tussen terughoudendheid en een stap naar voren zetten.

Naar kunst kijken.

We richten de ruimte weloverwogen in. Het is een mooie verstilde expositie geworden, een samenspel van haar en mijn werk.

Het mooie van een expositie vind ik de ontmoetingen met bezoekers bij en met de kunstwerken. Stilstaan bij wat ze zien en wat het bij hun gevoelsmatig aanraakt. Ik vraag hun: Wat zie je, wat herken je? Als het werk raakt is het vaak niet wat er aan de oppervlakte gezien wordt maar wat de kijker eronder vermoedt of aanvoelt. 

Terugblikkend op wat hieraan vooraf ging.

Ze vroeg: ‘Kun je in 1 zin zeggen wat je geleerd hebt bij deze Turnclub bijeenkomsten?‘ 

Bij een directe vraag als deze gaat mijn brein op blanco. Maar ik oefen hiermee en dus hoef ik me niet te verstoppen achter een stoicijnse blik. 

Delen is helen

Ik deel met de groep wat er met mij gevoelsmatig gebeurt bij zo’n vraag en al pratend kan ik de groep ( via deze omweg) vertellen wat ik aan waardevols geleerd heb tijdens de bijeenkomsten. Namelijk dit ongemak uitspreken. En dat is winst.

VOORUITBLIK

wanneer: Zondagmiddag 5 mei van 13-15 uur

wat: Een expositie en een kunstenaarsgesprek met Ellen Faber e.a

waar: Xaferiuskerk ‘tZand 29, Amersfoort

welkom: 5-5-2024 Ontmoet me bij het beeld van Maria Magdalena om 13 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *