rite de passage

Het creatieve proces is als  een rite de passage, het lopen van het levenspad waarop gevoelens omhoog komen, erkent en getransformeerd kunnen worden.

Verlangens en gevoelens heb ik symbolisch vastgelegd in tekeningen. Figuren en houdingen heb ik met penseel en Oost Indische inkt in verschillende gradaties zwart ‘tevoorschijn geroepen’.

Een tekening is gecombineerd met een handgeschreven gedicht over het levenspad van een vrouw MM.

Bevrijd van mijn verleden, luister ik naar de taal van mijn hart, die me vertelt – alleen hoorbaar voor gespitste oren –  hoe liefdevol, vol overgave, ik mag zijn in dit moment, de Levende Adem, de oorverdovende stilte van mijn Zijn, het kloppende hart, waarin het Al verblijft.

Kleur bekennen betekent voor mij: laten zien waar ik voor sta. Dus verbeelden wat me ‘van binnen’ bezig houdt. Het creatieve proces begint met opdiepen  van wat ik voel, ervaar, denk, verlang. Het voelen en vormgeven gaat samen op. Kunst kan verlangens en gevoelens zichtbaar maken waar woorden tekort schieten

Af en toe een nieuwe techniek uitproberen is onderdeel van het creatieve proces. Deze nieuwe techniek betreft tekenen op tegels in Delfs Blauw. D.w.z tekenen op tegels met een penseel en verf, na droging worden de tegels in een oven gestookt waardoor de verf uithardt en de Delfs Blauwe kleur krijgt. Deze tegels zijn geglazuurde tegels.

Meer over mijn papercut of teken kunst, kunst in opdracht of workshop : http//www.taalvanmijnhart.nl/home , meer foto’s van mijn kunst staan op instagram @ellenfaberart

#creatiekracht #tekentaal #memorabelemomenten #levensteken #betekenisvol #betekenaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *