WORKSHOP INNERLIJKE WIJSHEID (ZIELSKUNST)

Volg de flow van creatieve expressie en laat het kunstwerk jouw innerlijke wijsheid aan het licht brengen.

soulart gids collage

De workshop Innerlijke wijsheid is als een creatieve reis. De reis begint met jouw intentie en bodymapping en biedt naast het (opnieuw) verbinding maken met jouw creativiteit, een richtingaanwijzer hoe nu verder te gaan. Volg de flow van creatieve expressie en laat het kunstwerk aan het licht brengen wat al in je diepere weten aanwezig is. Creativiteit is voedsel voor de ziel.  Het gemaakte werk bevragen (via een vraag en antwoord) is onderdeel van de workshop. Dit geeft inzichten en transformatie kansen.

Voorbeelden van mijn soulart kunstwerken

Meer kunstwerken: www.taalvanmijnhart.nl/portfolio
Ik volgde de jaartraining bij Laura Hollick en ben gecertificeerd als Soulartist. Contact met me opnemen kan via onderstaand contactformulier . Ook als online workshop te ‘bestellen’.

AANBEVELING VAN
EEN ONLINE CURSIST

Als ik mijn intentie
helder heb
en schilder
vanuit mijn hart,
dan heel ik
ook echt.

Dat heb ik ervaren.

CREATIEVE CHEERLEADER WAKKERT JOUW CREATIEVE VUUR AAN (WORKSHOP)

Laat de verbeelding aan het woord.

Als de woorden in mijn keel blijven steken gebruik ik mijn creatieve bron om me te uiten. En ja, Ik geloof dat iedereen die creatieve bron heeft. Misschien voel jij je er (nog) niet mee verbonden maar ik weet zeker dat het ook in jou aanwezig is.

Een creatieve cheerleader

Herken je die momenten dat je hoofd volzit met gedachten? Het voelt chaotisch en je snakt naar focus. Wanhopig zoek je naar woorden  en  in je lijf bouwt de spanning op. Gelukkig is er hoop voor jou! Laat mij je helpen om het creatieve vuur in jou aan te wakkeren.

Hoe? Tijdens een afgesproken tijdsduur van 20, 40 of 60 minuten gaan we op avontuur in het creatieve veld. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier en een potlood (of kleurpotlood, krijtjes).

Sta toe wat opkomt aan gevoelens en gedachten en wees ‘open’ voor wat er in de vorm verschijnt. Kijk met liefdevolle ogen, laat je licht erover schijnen en zie, het transformeert.

Contact met me opnemen kan via onderstaand contactformulier .

AANDACHT EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING VERDIEPT JOUW CREATIE PROCES

Ik bied jou persoonlijke aandacht en creatieve begeleiding bij de verdieping van jouw proces.
Samen duiken we in het creatieve proces en  zoeken naar de verbeelding van jouw persoonlijke project.

Voorbeelden van een persoonlijk project:

– Stel: Jij bent een boek aan het schrijven. Als je alleen maar vanuit je hoofd hiermee bezig bent kun je vastraken. Op creatieve wijze de scène verbeelden biedt inzicht in het verloop van het verhaal. Door vanuit een ander perspectief in contact te komen met de hoofdpersoon en het verhaal, biedt inzicht en betrokkenheid met de hoofdpersoon.

-Een woordbeeld reminder maken voor meer focus gedurende de dag.

-Als je tijdens jouw rouwproces zelf een kunstwerk wilt maken. Hierbij kun je denken aan een beeld, collage of doos maken waarin je jouw herinneringen aan je dierbare vormgeeft. Een herinneringsbeeld met foto’s of voorwerpen of een woordbeeld.

-Een altaar maken voor bezinning.

Contact met me opnemen kan via onderstaand contactformulier .

woordbeeld maken
voor dagelijkse focus

Marie Curie’s levens-
verhaal in beeld

creativiteit en rouwverwerking

persoonlijke devotie
altaar van papier

AANBEVELINGEN

Aanbeveling workshop Soulart

Tijdens de workshop Soulart heeft Ellen me geholpen om in contact te komen met een stuk van mezelf waarmee ik worstelde. En ik kwam tot het inzicht dat ik mijn innerlijke gids letterlijk loslaat daar waar ik die leiding juist nodig heb! Het beeld kwam op van het loslaten van de hand die me leidt.

Toen ik ging schilderen, natuurlijk de handen, heb ik ervaren hoezeer ik die hand nodig heb. Dat ik zonder de leiding niet weet wat te doen, hoe verder te gaan en waarom. Elke stap tijdens het schilderen ben ik pas gaan schilderen als ik zeker wist wat te doen. En wat een vreugde dat bracht. Wat een voldoening, blijdschap, heling.

Nu als ik voel dat ik de leiding heb losgelaten, grijp ik mijn linkerhand vast om mezelf weer te verbinden met mijn innerlijke gids. Hoe eenvoudig en fijn om te doen. Dank je wel Ellen, voor je aanmoediging en dit inzicht.

Aanbeveling Soulartworkshop

De  workshop Soulart heb ik ervaren als een hele leuke creatieve workshop. Je kunt je op een ontspannen manier even vrij maken van wat je op dat moment dwars zit en dat geeft weer stof tot nadenken naderhand. Iedereen kan mee doen en je hoeft geen artistieke ervaring te hebben.

Aanbeveling verdieping persoonlijk project.

“Bij het schrijven van mijn historische roman over het leven van Marie Curie kwam Ellen op het idee om cruciale scènes uit haar leven te verbeelden. Los van het feit dat het leuk is om met potlood, schaar of mes de beelden vorm te geven, heeft het mijn relatie met de hoofdpersoon verdiept en bleken de taferelen ook behulpzaam bij het schrijven zelf. Mijn verbeelding werd geprikkeld en nieuwe invalshoeken dienden zich aan.

De vaardige hand van Ellen en haar gevoel voor ruimte en schoonheid maakten dit mogelijk. Ik hoop nog lang op deze manier van de combinatie schrijven en verbeelden te mogen genieten”.

Aanbeveling workshop ‘bezinnings’ altaar:

Deze workshop werd gegeven aan vrouwen afkomstig uit verschillende landen,  verschillende talen sprekend en nu woonachtig in het AZC.

Ik heb gezien dat het voor deze doelgroep een mooie manier was om contact te maken met hun gevoel, en dat de taalbarrière hierdoor minder ervaren werd. Ik vond het ook goed hoe je ze samen liet werken en samen naar woorden liet zoeken.

De eerste opdracht (met de woorden en tekeningen) werkt heel goed omdat je daarna gerichter op zoek gaat naar plaatjes voor het altaar. Anders zoek je eigenlijk alleen maar mooie plaatjes en nu had het een doel.

We gaan het altaar zeker  gebruiken in ons eindfeest, om te kijken hoe we het in kunnen zetten om de vrouwen te laten vertellen over waar ze blij van worden.

Wil je een workshop doen? Neem dan contact op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.