, ,

Eiland in zicht

‘Het is een kwestie van timing. Ik moet dicht genoeg bij de vloedlijn tekenen zodat het schuim beeldend meedoet  maar net genoeg tijd inplannen om een foto van de tekening te kunnen maken voordat de golven het wegspoelen’ zei ze en knielde neer in het zand om te tekenen.

Met mijn vinger teken ik trefzeker zeemeerminnen en vrouwfiguren in het zand langs de vloedlijn. Het is als spelen met de elementen. De wind in de haren en het water wat langs de voeten stroomt. Zo is de meermin tevoorschijn getoverd en even later is ze uitgewist. De foto’s van deze strandtekeningen zijn te zien op de eerste etage van Icoon, het cultuurhuis Amersfoort.

In de entreehal van Icoon zijn eilandtekeningen bestaande uit lucht, land & water en getekend met kleurpotlood, stift of inkt op papier te zien. Bij binnenkomst valt je oog op zwart op wit gepenseeld abstracter landschap. Tekenen op tegels is een oude techniek (Delfs blauw) maar voor mij een nieuwe techniek en leuk om uit te proberen met hulp van een aardige collega die de tegels gestookt heeft. Het gaat hierbij om de verbeelding van de elementen en de opgeroepen gevoelens.

Het lezen van het boek: ‘Ik ben een eiland’ geschreven door Tamsin Calidas was een mooie aanvulling. Dit boek las ik tijdens mijn verblijf in Zeeland. Het gaat over het verlangen ergens bij te horen, buitensluiting, over verlangens en verdriet, over pijn, loslaten en veerkracht.

Een selectie van mijn kunst is vanaf heden te bezichtigen t/m 7 oktober. Wees welkom in Icoon waar een neerslag van ervaringen en gevoelens verbeeld in tekeningen en klein keramiek tentoongesteld zijn. Eiland in zicht!

Icoon cultuurhuis, Leeghwater 3, Amersfoort Open van 10-17.30 uur, zaterdag 10-13 uur

expositie’s in september 2022

www.taalvanmijnhart.nl/ik-ben-een-eiland

https://www.taalvanmijnhart.nl/eiland-in-zicht

www.taalvanmijnhart.nl/ontmoeten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *