Adem Eve in vogelvlucht

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is…

Wat in het donker gegroeid is en alleen hoorbaar in het voorbijgaan, komt aan het licht. De jonge koolmezen staan op het punt van uitvliegen. Aan het gedrag van het ouderpaar is te merken dat er iets te gebeuren staat. En jawel af en toe is gefladder te zien binnenin het hokje. Daarna steekt het kopje af en toe naar buiten, met een breed gele bekje. Het is alsof de ouders aanmoedigend fluiten, vanaf het dakje of de dichtstbijzijnde struik: kom dan, kom dan, NEE nu is het NIET veilig klinkt de alarmroep .

Meestal is dat het moment als één (2,3,4) buurkat (-ten) in de tuin, steeg of over het schuurdak rondsluipen of een ekster neerstrijkt op de schuttingrand .

Na geduldig wachten van onze kant steekt het jonkie echt zijn nek uit en hopla weg vliegt die.

Zondag 8 mei is het eindelijk zover. Ik maak me klaar voor vertrek. Vandaag is reis ik naar Amsterdam. Daar vindt de presentatie van ‘onze’ graphic novel Adem Eve plaats in de Czaar Peterstraat. Tot stand gekomen via Zoom in de laatste dagen van december. Een co-creatie tussen 26 mensen van divers pluimage. Een eigenwijs boek, want ja, iedereen ‘zingt’ op eigen wijze.

Een graphic novel in koeterwaals waarin duiven en meerkoeten een hoofdrol spelen. Vooruit dan, het verhaal in vogelvlucht: romantiek tussen een duif en meerkoet, een brandstichting, breuk én verzoening tussen vader en dochter, een paradijselijk toevluchtsoord en roadtrip door Amsterdam en ja hoor eens even, lees zelf.

De graphic novel ‘Adem Eve’ is te koop via @GNW en via de makers. Stuur me een berichtje als je een boek wilt bestellen. De prijs is 12,50 (+porto) , 64 blz, oplage 400.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *