wat spelen met je eten je kan leren, 5 tips

Geef jezelf niet op je kop maar eet een boterham met kaas erop.

Na een stadswandeling langs vintage kledingwinkels met kleurige kledij, rammelende stijgers voor verbouwhuizen , een zeeman en een bloemenwinkel waar ze de bos tulpen een handvat van aluminiumfolie meegeven vond ik bij een verswinkel een zuurdesem brood. Met brood en kaas liep ik terug naar mijn logeeradres. Vrolijk liep ik de trappen op naar boven. Toen ineens daalde mijn gemoed met enkele graden. Ik dacht opeens aan alle dingen die ik van mezelf nog moest doen. Een workshop voorbereiden , mails lezen en een contentkalender maken. Van binnen schreeuwde het Nee!

Laat deze dwanggedachten los, ik mag toch zeker eerst rustig een boterham met kaas eten? In de keuken deed ik een plak kaas op het brood. Mijn oog dwaalde af, mijn hand reikte naar de korstjes. Net voordat mijn hand de boel bij elkaar zou vegen om op te ruimen kwam mijn speelse zelf om de hoek kijken. Kijk een reepje hier en een stukje daar en als vanzelf ontstond er een tekening gemaakt van kaaskorstjes. En de Titel …hoe kan het ook anders: ‘kaaskop’.

gezicht tekening kaaskorstjes


TIPS om meer in het moment te zijn:

1. Dus leef met aandacht
2. Wees met wat zich voordoet of aandient
3. Ook vervelende gevoelens mogen er zijn.
4. Neem even vrij van alle dingen die je nog moet doen van jezelf
5. Geef jezelf permissie om 10 minuten te spelen.

6 antwoorden
 1. Judith zegt:

  Hi Ellen !!
  Leuk geschreven… en leuk gevonden. De kunst ligt voor het oprapen.
  Zelfs tijdens een lekker boterhammetje met kaas.
  Ik bewonder hoe je steeds je content de wereld inzet.
  Contentkalender of niet.
  Liefs Judith

  Beantwoorden
 2. Wienke zegt:

  Nou ben ik een echte niet-kaasliefhebber. Vroeger was ik een kaas hater. Maar sinds mijn cursus mindfullnes en mijn leerweg in meditatie en wereldvrede heb ik geleerd kaas te laten voor wat het is. Een sterk geurend product van gefermenteerde melk en de maaginhoud van een te jong gestorven kalf. Maar zo, in stukjes en online vind ik kaas wel grappig. En jouw verhaal inspirerend en mooi verwoord.
  Hartegroet van een niet kaasliefhebber. Oh ja, mijn naam is Wienke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *