Mijn hart springt op

Mijn hart springt op als een man, op het pad voor me, gaat huppelen.

Weet jij nog hoe het voelt? Huppelen? Hoe je loskomt van de grond en dat alles aan je schommelt? Je jas en je tas zwaaien heen en weer, je haren wapperen op en neer om je hoofd.

Ik herinner me het, vanochtend in het park. Een jogger, gekleed in t-shirt en korte broek, komt me tegemoet rennen en net voordat hij de bocht omgaat verandert zijn renbeweging in een huppelpas. Mijn hart springt op als deze man begint met huppelen. Ik herinner me opeens weer hoe leuk ik huppelen vroeger vond. En deze herinnering helpt me los te komen van mijn moppergedachte dat het zo druk is in het park ( ik kom hier voor mijn rust!). Al die wandelaars en dan ook nog een groep sportende senioren middenop het pad.


Omdat de jogger afslaat is er geen toevallige ‘groet en ontmoet’ moment. Als ik bijna klaar ben met mijn wandeling, komt hij me tegemoet gerend en passeren we elkaar. Ik zeg in het voorbijgaan: ‘Wat leuk om je te zien huppelen’. Hij stopt en draait zich naar mij om. Ik verklaar me nader: ‘Ik zag je net huppelen aan de andere kant van het park. Het herinnert me aan het geluksgevoel van vroeger’. Hij vraagt: ‘En waarom doe je het nu dan niet?’ ‘Ja, uhhh’ .., stamel ik, ‘het is hier zo druk. Voor jou is het vast een onderdeel in je bewegingsrondje, even huppelen om je spieren los te maken of zoiets. Maar het doet mij hier -en ik wrijf over mijn hart- goed om jou te zien huppelen. Het maakt me blij! Ik herinner me opeens het vrolijke gevoel van vroeger tijdens het huppelen. Bedankt dat je me eraan herinnert hebt’. ‘Nou, zei hij, graag gedaan! En? Wat let je om zometeen ook even te gaan huppelen?’


We vervolgen elk onze weg. Ik kijk om me heen en voor en achter me zie ik wandelaars lopen. De kust is niet vrij. Nou en? Wat houdt me tegen? Niets anders dan de gedachte dat een ander me gek vindt. En wat dan nog? Huppeldehuppel….Mijn jas slingert, mijn tas slingert en mijn hart springt op en maakt een huppeltje.

Ontmoetingen en de natuurbeleving tijdens wandelingen zijn vaker gebruikte thema’s in mijn blogs.

Meer blogs: www.taalvanijnhart.nl/blog

Meer tekeningen zijn te zien op instagram en bij portfolio (zie ook menubalk)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *