Van Hé naar Ho!

Eén letter maakt een wereld van verschil.  De ene een begroeting met een verbaasde ondertoon,  en de andere  een afwering, met een al dan niet fysiek stopgebaar. In deze tijd leven we, en de term is social distancing.

Ik ervaar de ontwijking van mensen als een pijnlijk verschijnsel. Deze mensen nemen de term social distancing serieus. Niets mis mee, zou je denken. Mensen die in het gangpad van de supermarket rechtdoor lopen en dan opeens  een buitenwaardse bocht maken. Hoewel ik het  niet persoonlijk op hoef te vatten, ervaart mijn lichaam het wel zo. Ik krijg buikpijn. Ik wil met Soulart nog gaan onderzoeken welke pijn hier getriggerd wordt.

De laatste 2 weken is er veel veranderd. Ik ben weer een jaartje ouder geworden,  de snelheid op de autoweg ging omlaag naar 100 km p/u en er is massaal wc -papier gehamsterd. Dagelijks boodschappen doen is nu geen pretje.

 Onze wc-rollen koker raakt leeg en ik zou graag een nieuw pak kopen maar dat is nog niet gelukt, elke dag als ik langsloop zijn de schappen in de winkel leeg. Vorige week was er een plotselinge run op de paracetamol. Nergens meer te koop. Ik was op zoek naar een pakje pijnbestrijdingspillen vanwege een dikke paars en pijnlijk gezwollen voet van mijn huisgenoot. Winkel in, winkel uit 2 dagen lang. Nee, nee, nee op. Toen ik  weer met lege handen naar buiten liep  kreeg ik van een mevrouw een geheime tip in het voorbijgaan:  daar en daar kun je het bij de balie vragen. Het personeel bewaart het onder de toonbank. Dank u wel!

Vandaag ben ik op zoek geweest naar latexhandschoenen. Niet alleen omdat ik deze maand de schoonmaakbeurt heb in ons ateliergebouw maar ook omdat er steeds meer gewaarschuwd wordt over de handoverdracht van het besmettelijke  virus. Thuis en in het ateliergebouw ontsmet ik de deurknoppen  etc  en dan komt de gedachte op: hoe zit het met de handvatten van de boodschappen mandjes? Weer een artikel om achteraan te gaan (en achter het net te vissen). 

Ondertussen zijn de maatregelen aangescherpt en is een winkelwagentje verplicht waarbij het winkelpersoneel zorg zou dragen voor het ontsmetten.

Gelukkig is de winkel bevoorraad en vanaf woensdag doe ik boodschappen met latex handschoenen aan. Wat eerst overdreven leek wordt nu de norm. Deze kleine moeite is misschien van grote invloed op de gezamenlijke volksgezondheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *