Grafein 22 organiseert een landelijke manisfestatie met als thema: Ontmoeten. Ontmoeten roept associaties op met samenkomen, samenzijn, samenwerken, verbinden, begroeten, naar elkaar toe bewegen (of afstand houden), betrokkenheid. Ontmoeten kan met mensen of met de natuur. Een ontmoeting kan als bijzonder ervaren worden na een periode van ontwenning (zoals in de lock-down). Een ontmoeting,  of het nu  met een medemens, dier, boom of andere natuur is, kan heel subtiel zijn of als vervelend ervaren worden. Er kan een verbinding ontstaan of een afkeer. Kortom een ontmoeting kan alle kanten op.

Als techniek heb ik blinddruk en blauwdruk (cyanotypie) gebruikt om aan het thema ‘ontmoeting’ vorm  te geven. Voor beide technieken knipte ik figuren uit. Bij blinddruk wordt de vorm van de uitgeknipte figuur in het papier geperst met behulp van een persje. Er vormt zich een reliëf in het papier.Zie de foto ‘omhelzing” als voorbeeld. Bij blauwdruk houdt de uitgeknipte figuur het zonlicht tegen waarna het belichtte papier blauw kleurt (via een chemisch proces). Waar de figuur op het papier lag (en het zonlicht tegen gehouden is en er dus geen chemische reactie heeft plaatsgevonden) daar kleurt het wit.

Ontmoetingen in Blinddruk en blauwdruk zijn te zien in de maand september op 2 lokaties bij:

O.N.E (omzien naar elkaar) ontmoetingsruimte Kattenbroek , Masker 213 ,Amersfoort 033-4562805
Workshop blinddrukken op vrijdagochtend 9 sept. 10:30 uur .

Art4Earth Gallery in house of SMILE,  Bunschoterstraat 23A, Hoogland, op afspraak  0627230917 (radiointerview Golfbreker luister en)

Blog ontmoeten

In de maand september is ook de expositie: ‘Ik ben een eiland’ te zien in Icoon, Amersfoort. Beeldende inspiratie gedurende een artist in residence periode in Zeeland. Lees de in Zeeland geschreven blogs blogs: zussen zeegeluk, bonkende buizen en PTTgroen.

Blog: ik ben een eiland

Blog: eiland-in-zicht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *