,

ik ben een eiland

Ik ben een eiland, het thema van mijn ontdekkingsreis.

Nieuwsgierig naar wat een ander landschap met me doet, huur ik een ‘eiland’ huisje in Zeeland. Ik kies voor de zee, want de oneindige woestheid van de zee beangstigt me. Daar ga ik op ontdekkingsreis ‘in’ mezelf. Nu weet ik: Als het leven wringt, helpt het me te gaan wandelen. Het uiterlijke landschap kán  mijn innerlijk landschap activeren. Ik woon  ‘op mezelf’ zonder de dagelijkse gewoonten van andere gezinsleden. Elke dag wandel  ik  langs het strand en teken langs de vloedlijn in het zand. Dit tekenen ‘en plein public’ voelt als een zelfoverwinning. Thuisgekomen zet ik koffie en laat ik de verbeelding aan het woord. Met tekenpapier,  stiften, potlood, krijt of aquarel ga ik aan de slag. In allerlei vormen en tekenstijlen verbeeld ik gevoelens. Met mijn eigen tekeningen aan de muur voel ik me meer thuiskomen bij mezelf. (De al aanwezige repro’s verstop ik achter een dichte deur)

’s Avonds lees ik het boek ; ‘ik ben een eiland’ .Tamsin Calidas vertelt over op een eiland gaan wonen, over (innerlijke) worstelingen, vriendschap, verraad, verlies, verdriet, verlangen. Het gevoel van buitengesloten te worden en het verlangen om  ergens bij te horen. Dit boek raakt me diep. En deze geraaktheid  inspireert me om op mijn atelier verder te werken vanuit dit thema: ‘Ik ben een eiland’.

Een kleine serie eilandtekeningen is te zien in Artemis, Daltonstraat, Amersfoort in juni en  juli 2022

Andere tekeningen en zand/strandtekeningen te zien in Icoon, Vathorst, Amersfoort in de maand september t/m 7 oktober

Blogs over de artist in residence periode:

bonkende-buizen-en PTT-groen

liefdevolle-toewijding

zussen-zeegeluk

expositie:

www.taalvanmijnhart.nl/ik-ben-een-eiland

expositie’s in september 2022

https://www.taalvanmijnhart.nl/eiland-in-zicht

www,taalvanmijnhart.nl/ontmoeten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *