kampeerkriebels

De natte buitentent drapeer ik als ‘een Christo kunstwerk’ over mijn auto om te drogen. Wie niet veel binnenruimte heeft moet buiten slim zijn. Met een gedachtensprong beland ik bij mijn kampeerkriebels.

Stoelendans

De jeuk overstemt mijn herinnering aan het laatste maal op de camping. Laaghangende sluierbewolking ontneemt ons het zicht en jaagt ons op om zo snel mogelijk te ontbijten en de tent in te pakken. Weg is de herinnering aan de rose gekleurde avondlucht, de wandeling door een bloemige wei naar de vestigingsgracht, het schaduwspel op de stenen muur, de ‘waar is de uitgang ‘ verdwaalt in het bos wandeling , de zonnige middag in het gras verdiept in een boek met rituele stoelendans van zon naar schaduw en terug.
Er is inpakhaast want het regent , stoel hierheen, stoel daarheen, waar is nog een droog plekje voor een snel ontbijt?
( arghhh, wat  jeukt het op mijn rug)

Vergeten vakantieherinneringen

Ik krab want het jeukt!
Vergeten is de overweldigende aanblik van het fort, het ‘ beelden lezen ‘ boven de deur van de kathedraal in Avioth. Vergeten is de bomvolle parkeerplaats bij de camping waar de afrit geblokkeerd raakt door de toestroom van volgeladen campers met gezinnen en honden. Een woelende mensenmassa van receptie naar toilet naar tent naar bar of ik weet niet waar , maar wel dat kampeerkriebels leiden tot zwetend wachten in de auto.

Vliegende mieren als campinggast

Het jeukt!
Ik denk aan het inpakken deze ochtend, van binnen naar buiten vanwege de regen en aan het grondzeil met vliegende mieren, ik denk aan de -met vliegende mieren bestrooide- tentdoek van de binnentent. Als een sandwich heb ik er tussenin gelegen!
Het jeukt en ik krab.

Vakantiesouvenir

Als vakantiesouvenir vertoont mijn huid rode bulten,  hier en daar maar ook daar en daar en daar. Deze jeukers maken mij tot een krabber. Na heel wat gewoel in mijn bed en gekrab op mijn rug besluit ik een krijtje vast te houden en het gejeuk van me af te krabben, te tekenen.

Tekenen als medicijn.

En terwijl de jeuk als  tekening op papier verschijnt raakt de jeukende jeuk en het krabben naar de achtergrond. Tekenen is een manier om de aandacht te herfocussen. In die zin is tekenen een medicijn.

Uit krabben komt creatie voort.

De rode jeukbulten zullen tzt verdwijnen, de ‘ het jeukt’ tekening blijft als tastbare vakantie herinnering.
Ik kijk ernaar en zie hoe gekmakend het voelde.
De uitspraak van Johan Cruijf: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel ‘ is ook hier van toepassing.
Uit krabben komt creatie voort.

Meer over mijn kunst, kunst in opdracht of workshop : www.taalvanmijnhart.nl/home , meer foto’s van mijn kunst staan op instagram @ellenfaberart

#creatiekracht #tekentaal #memorabelemomenten #levensteken #betekenisvol #betekenaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *