Mycelium Mallenmakerij

Jawel, een mal van karton! Het Mycelium krijgt vorm door het te laten groeien in een zelfgemaakte mal. Ik knipte en plakte mallen van karton en van plastic. Omdat de mallen niet lossend waren heb ik ze ‘losgepeld’ gedurende het groeiproces van het mycelium.
Er is geen handleiding, het leren gaat door te experimenteren. De ene keer verrast het resultaat, de andere keer stelt het teleur.

Voor een optimale groei zijn warmte en vocht belangrijk. In het ketelhok van het ateliergebouw was de temperatuur geschikter voor myceliumgroei (20 graden) dan op mijn atelier (16 graden). Er wordt met handschoenen aan gewerkt waardoor de werkplek een soort laboratorium wordt.

Je kunt een video bekijken op vimeo hartetaal kunst …

De mycelium kenmerken #emergent en #dekrachtvancreatie heb ik verbeeld.

Mycelium Moulds making.

Yes, made from cardboard! The mycelium takes on form by letting it grow in a mould I made myself from cardboard or plastic. I cut and pasted moulds from cardboard and plastic. There is no manual, it is an experiment (trying it out). It is learning by doing. Sometimes I feel surprised by the result and sometimes disappointed.

For an optimal growth of the mycelium it needs enough warmth and moisture. For some days it grows in the boiler room central heating because of the temperature (20 degrees), in my studio the temperature was 16 degrees.

The workingspace is a kind of laboratory, I was working with gloves.

The mycelium characteristics #emergent and #thepowerofcreation I visualized.

#ellenfaberart #taalvanmijnhart #kunstexperiment #myceliumart

A video you can watch on vimeo hartetaal kunst …


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *