‘When two people meet, each one is changed by the other, so you have got two new people“.
John Steinbeck.

Als techniek heb ik blinddruk en blauwdruk (cyanotypie) gebruikt om aan het thema ‘ontmoeting’ vorm  te geven. Voor beide technieken knipte ik figuren uit. Bij blinddruk wordt de vorm van de uitgeknipte figuur in het papier geperst als een reliëf . Bij blauwdruk houdt de figuur het zonlicht tegen waarna de omgeving blauw kleurt (een chemisch proces) en de figuur wit kleurt.

Ontmoeten is het thema van de Grafiekmanisfestatie 22. Als ik een thema (voor een expositie) lees verbind ik me ermee, ik voel wat het me zegt en welke associaties het me geeft. Ontmoeten roept associaties op met samenkomen, samenzijn, samenwerken, verbinden, begroeten, naar elkaar toe bewegen (of afstand houden), betrokkenheid. Ontmoeten kan met mensen of met de natuur. Een ontmoeting kan als bijzonder ervaren worden na een periode van ontwenning (zoals in de lock-down). Een ontmoeting,  of het nu  met een medemens, dier, boom of andere natuur is, kan heel subtiel zijn of als vervelend ervaren worden. Er kan een verbinding ontstaan of een afkeer. Kortom een ontmoeting kan alle kanten op.

Ontmoetingen in Blinddruk en blauwdruk zijn te zien in de maand september op 2 lokaties bij:

Art4Earth Gallery in house of SMILE,  Bunschoterstraat 23A, Hoogland, 2,3,4 van 11-17 uur daarna op afspraak  0627230917

Radiointerview de Golfbreker zaterdag 10 sept. te beluisteren bij radio Golfbreker uitzending gemist, eerste uur vanaf minuut 46.

O.N.E (omzien naar elkaar) ontmoetingsruimte Kattenbroek , Masker 213 ,Amersfoort 033-4562805

Workshop blinddrukken op vrijdagochtend 9 sept. 10:30 uur .

In de maand september is ook de expositie: ‘Ik ben een eiland’ te zien in Icoon, Amersfoort. Beeldende inspiratie gedurende een artist in residence periode in Zeeland. Lees de in Zeeland geschreven blogs blogs: zussen zeegeluk, bonkende buizen en PTT groen, liefdevolle toewijding.

www.taalvanmijnhart.nl/ik-ben-een-eiland

https://www.taalvanmijnhart.nl/eiland-in-zicht

www.taalvanmijnhart.nl/ontmoeten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *