Het mysterie in de grot (pasen)

Transfiguratie heet het. Ik kan het met mijn verstand niet ‘vatten’. Mijn verbeelding zoekt via de lijnen van tekenen en taal een manier om naar het mysterie van Pasen te ‘kijken’. Zo krijgt Pasen een persoonlijke betekenis voor mij. Welk mysterie vond er met Pasen plaats in de grot? Het mysterie van ‘de opstanding’ plaats in de grot. Totdat je het zelf meemaakt, heb je er geen weet van. Misschien is het aan kunstenaars om net even anders te kijken. Om geinspireerd door het mysterie op zoek te gaan naar deze ervaring van Pasen. Ik zocht rondtastend in het duister van onwetendheid naar woorden die er licht op zouden kunnen schijnen. (en ik heb dit op video vastgelegd)

Het mysterie in de grot

JIJ neergelegd, omwikkeld-
toevertrouwd aan moeder aardes schoot-
daar …duisternis alom-
keer in en daal diep-
vind aan het einde het begin-
punt waar alles omslaat-
licht straalt waaruit alles voorkomt-
je wezen verlicht-
met deze herinnering-
van zover gekomen en bereid-
ontrolt de sluitsteen-
breekt het licht als een prisma-
voortsnellende stralen schijnen over ons-
uit de slapeloosheid der onwetendheid ontwaakt-
erken ik mijn rol, ik ben het licht in de duisternis-

Meer te lezen en bekijken:
Deze tekst is te beluisteren op de video : het mysterie in de grot
Net als mijn andere video’s staat deze video op het vimeo kanaal , hartetaal en op ellenfaberfilm zijn o.a papercut video’s te zien..
Meer blogs op mijn website
Meer beeldend werk is te zien bij portfolio


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *