,

creatie & presentatie

Zo leuk om echte mensen te zien en uit te vogelen of ik deze gezichten kan linken aan hun getekende zelfportret. Even aandachtig kijken: Ben jij….?

Bij de presentatie van de graphic novel: ‘Adem Eve’ wordt het eerste exemplaar door DHNZ Arnoud uit de volle doos gehaald en overhandigd aan Jan Klaassen. Daarna ontvangen alle aanwezigen een exemplaar uit. Vol verwachting opent iedereen het boekje en klinkt er  van ah en oh.  Knap dat uit de diverse tekenstijlen (kunstenaars van verschillend pluimage) een mooi beeldverhaal  samen is gesteld. Natuurlijk bladert iedereen eerst door de pagina’s op zoek naar de eigen tekeningen. Hé, ha ,ho! Eerst plaatjes kijken, het lezen komt later. In de trein begin ik met het lezen van de epiloog; een verslag in woord en beeld (zoombies!) over de totstandkoming van deze graphic novel en het werkproces gedurende de 3 dagen van het GNW.

Het verhaal van Adem Eve is een variatie op het Romeo en Julia verhaal en speelt zich af tussen duiven en koeten  in Amsterdam centrum oost. Er is een opruier, een brand, donkere wolken boven de stad, een romance, een breuk en een verzoening tussen vader en dochter en dan is er ook de helende kracht van muziek. Maar lees vooral zelf dit verhaal en ontdek de kleine verstopte ‘easter eggs’.

In een met gesnater gevulde stiltecoupé reis ik terug uit Amsterdam. Ik geniet na van de ‘real life’ ontmoetingen tijdens de presentatie van ónze’ graphic novel in de Czaar Peterstraat.  

Vanwege de plotselinge lockdown maatregelen eind december konden we niet ‘live’ bij elkaar komen om te tekenen en schrijven aan een verhaal maar werd het ‘live’ via de Zoomknop. En zo komt in de laatste dagen van december 2021 de derde graphic novel van GNW en DHNZ tot stand. Een co- creatie door 20 tekenaars (handmatig en digitaal) en 6 schrijvers. Na 3 dagen Zoomen is iedereen buiten adem en behoorlijk afgedraaid. Daarna volgt er voor de meeste makers een wachtperiode (naproductie, papierschaarste en in de wacht bij de drukkerij). Totdat er dan eindelijk de uitnodiging per luchtpost verschijnt. Kom je ook?

De graphic novel ‘Adem Eve’ is te koop via @GNW en via de makers. Stuur me een berichtje als je een boek wilt bestellen. De prijs is 12,50 (+porto) , 64 blz, oplage 400.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *